Sittard
Genieten
Voorop

De unieke historische binnenstad van Sittard is een plek vol levenslust. Dat zie, voel, hoor, proef en ruik je direct tijdens je bezoek. Een stad met veel gezichten, maar nu met een herkenbaar DNA dat volledig bij haar karakteristieke eigenschappen past. Creamy Concepts heeft in samenwerking met Centrum Management Sittard in naam van Sittard Genieten Voorop de stadsbranding onder handen mogen nemen.

Verwonder je over de stad

Sittard is bij uitstek een plek voor mensen die aandacht hebben voor wat mooi, aangenaam en smakelijk is. Het staat bekend om de iconische gebouwen, het charmante karakter en een rijke geschiedenis. De kernwaarden authentiek, historisch, gemeenzaam en verwonderlijk zie je volledig terug in het logo en beeldende stijl.

Sittard tot in elk detail

Aan karakter ontbreekt het niet in de visuele identiteit. Van typografie tot aan het vertrouwde kleurenpalet, we waarborgen de historie van Sittard en laten ons inspireren door de stadskleuren blauw en geel. We voegen een zachtroze kleur toe aan het palet om het lieflijke karakter van de stad te benadrukken. Zowel het logo als het patroon is een samensmelting van de drie meest kenmerkende gebouwen van Sittard. De sliert van de S benadrukt het saamhorigheidsgevoel in de binnenstad.

Het hart van Sittard klopt

Het pronkstuk in de branding is een nieuw ontwikkelde citymap. Een compacte pocket stadskaart die vanaf heden bij alle winkels en horecagelegenheden in de binnenstad te vinden is. Verder creëren we diverse communicatiemiddelen voor de stad waar zowel inwoners als bezoekers van Sittard mee worden aangesproken.

Beleef historisch Sittard online

In lijn met de nieuwe karakteristieke branding hebben wij een interactieve website ontwikkeld voor Sittard Genieten Voorop. De website is gefocust op actualiteit en hotspots. Aan de hand van diverse thema’s en categorieën wordt je door alle bezienswaardigheden, evenementen, winkels en horecagelegenheden van Sittard geleid. Van de leukste shopping routes tot aan het nieuwste winkelaanbod, je vindt het allemaal terug op de nieuw gelanceerde website.

Bekijk website

Historische branding met een uniek karakter

Met deze vernieuwde branding blijft de binnenstad van Sittard dichtbij haar eigen kern. Als gevestigd bedrijf in Sittard zijn wij trots om mee te mogen bouwen aan de profilering van onze eigen stad.

“Binnen het team is aan creativiteit geen gebrek. Op een professionele manier leg je samen het creatieve proces af om vervolgens het beste resultaat te bereiken!”

– Anna-Chiara Pani en Rosanne van Hoolwerff, Sittard Genieten Voorop

Discover more brands

Like what you see?

Let’s meet!