SESSIBON

Be ready to be va-va-voomed away. SESSIBON is al meer dan dertig jaar pionier in de fashion- en lifestyle branche. Met hun rebelse en gedurfde aanpak weten ze zich te onderscheiden van anderen. Nu was het tijd om deze differentiatie naar een hoger niveau te tillen met een excentrieke en edgy branding. Creamy Concepts, al langdurig partner van SESSIBON, kreeg de kans om te werken aan de vernieuwde positionering en branding.

We dare you
to think different_

We zijn gestart met strategische workshops om samen met de klant de essentie van SESSIBON te herdefiniëren. Wat is hun DNA en hoe kunnen we dit beter vertalen naar een opvallend merk? Als strategisch partner hebben we als klankbord gefungeerd om samen een heldere visie, doelgroepen, kernwaarden en pijlers te formuleren.

Met een sterker fundament hebben we het concept ontwikkeld waarbij SESSIBON wordt gepositioneerd als de 'unicorn' in de branche, vol met alle kleuren van de regenboog. Een merk dat zich voortdurend ontwikkelt, aanpast en voorop loopt in trends.

Excentric, edgy and daring

Het logo blijft in de kern onveranderd, dienend als een sterke basis voor alle verdere uitingen. Om de flexibiliteit van het merk te benadrukken, voegen we een holografisch element toe aan het monochrome kleurenpalet - dit geeft het een extra, excentriek tintje. De typografie wordt gedurfder, met een combinatie van een modern schreeflettertype en een edgy font om de grenzen van de visuele identiteit op te zoeken. We spelen ook met de typografie door grote teksten te combineren met speelse positioneringen en spatiëringen. Om hun nieuwe pijlers - Model bookings, Fashion shows & events en content productions - beter vorm te geven, ontwikkelen we drie unieke iconen die elk van deze pijlers visueel weergeven.

Sterk digitale positionering

We bieden de klant praktische tools voor hun branding in diverse communicatiemiddelen, van textiel tot social media. Vanuit onze strategische sessies hebben we wireframes omgezet in een krachtig en dynamisch webdesign. Het zwart-wit vormt de basisstijl, terwijl hun projecten en sterke fotografie de website tot leven brengen. De website ademt het DNA van SESSIBON. Dynamisch, rebels en volop aanwezig. De website versterkt de positionering en verhoogt de digitale aanwezigheid van SESSIBON.

Om het concept te ondersteunen, hebben we op de set Art Direction verzorgd voor sfeervolle foto's van het team en kantoor. De tweetalige copywriting, vlot geschreven en met Engelse citaten, past perfect bij het rebelse karakter.

Een toekomstbestendige branding

Ze hebben al een stevige positie in de markt veroverd, en nu hebben we die positie nog scherper gedefinieerd en versterkt. Samen hebben we SESSIBON klaargemaakt voor de toekomst, met een branding waarmee ze nog vele jaren kunnen groeien. Als langdurige samenwerkingspartner zijn we trots dat we hebben kunnen bijdragen aan het succes van deze innovatieve organisatie.

Bekijk website

Discover more brands

Like what you see?

Let’s meet!