BeautyGainz

Een professionele branding voor een innovatief beautymerk. De jonge ondernemer Sonja van den Berg zag een kans in de markt door haar eigen ervaring met haartransplantatie. Nadat ze haar persoonlijke ervaringen online deelde met anderen, benaderden vrouwen over de hele wereld haar voor meer tips en begeleiding. Hieruit ontstond het snelgroeiende merk BeautyGainz. Creamy Concepts kreeg de opdracht om een moderne en toekomstbestendige branding te creëren voor BeautyGainz.

Enhancing female beauty

Na een strategische inventarisatie van het merk, hebben we het DNA van BeautyGainz in kaart gebracht. Het aanbod van 'hairtrips' en 'beautytrips' werd duidelijk gedefinieerd, de merkwaarden werden vastgesteld, en gezamenlijk hebben we als doel om BeautyGainz te positioneren als een betrokken, toegankelijk, betaalbaar en veilig merk. Deze positionering diende als vertrekpunt voor het concept.

BeautyGainz staat voor het benadrukken van de natuurlijke schoonheid van vrouwen, zoals ook te zien is in de pay-off 'Enhancing female beauty'. We hebben bewust gekozen voor een visuele identiteit die aansluit bij deze visie. Het kleurenpalet bestaat uit neutrale pasteltinten, geïnspireerd door verschillende haarkleuren en huidtinten. Het logo is minimalistisch en samengesteld uit twee speelse lettertypen. De combinatie van een monospace font en een serif font zorgt voor een vrouwelijk en modern karakter.

We captured it all

De persoonlijke aanpak van Sonja tijdens al haar hair- en beautytrips zorgt voor een sterke connectie met de doelgroep. We hebben Sonja vastgelegd in een Personal Branding fotoshoot en haar een prominente rol gegeven in onze communicatie. De copywriting is gericht op een internationaal publiek en daarom tweetalig opgezet. We combineren inspirerende Engelse quotes met informatieve en toegankelijke teksten. Dit alles komt samen op de dynamische website welke de waarden van BeautyGainz volledig uitstraalt.

Een toekomstbestendig merk

We hebben onze A tot Z aanpak omgezet in een gouden formule. Met het gedetailleerde brand book kan Sonja aan de slag om het merk BeautyGainz nog herkenbaarder en uniformer op de markt te brengen en zo haar toewijding en expertise aan de wereld te tonen.

Visit website

Discover more brands

Like what you see?

Let’s meet!