Koenraads

Koenraads is een gevestigde naam in de wereld van schadeherstel. Het merk miste een duidelijke overtuigende kracht om een vervolgstap te maken op alle vlakken van de organisatie. Creamy Concepts ging aan de slag met de herpositionering van één van de grootste aannemersbedrijven in Nederland.

Koenraads regelt en herstelt

Het bedrijf begeeft zich in een sector van weinig woorden. Uit de strategische workshop concretiseren we de kernwaarden, USP’s en de visie, en vertalen we dit naar een sterke brand story. We positioneren daarmee het familiebedrijf als een sterke speler met een directe aanpak. De kernwaarden deskundigheid, kwaliteit, klantgericht, familiaal en flexibiliteit worden zo een integraal onderdeel van hun identiteit. Aan ons de taak om die identiteit verder vorm en inhoud te geven.

Een uitgesproken identiteit

We creëren een allesomvattend beeldmerk en uitgesproken identiteit. De krachtige kleur rood is de, letterlijke, rode draad door de hele branding heen. Het rood wisselen we af met zwart, wit en grijs tinten voor een moderne touch. De kleuren associëren het merk met passie en directheid, net als het schuin afgesneden beeldmerk. Korte lijnen en tot in de hoekjes opgeleverd: daar streeft Koenraads naar. We maken dit visueel door het concept door te trekken in typografie en stijlgebruik. Grote teksten en sprekende kleuren vullen elkaar aan in alle communicatiedragers. Van de corporate identity als visitekaartjes, briefpapier, pennen en koffiebekers op kantoor tot aan de herkenbaarheid van de bedrijfswagens die dagelijks door heel Nederland rijden.

Sprekende content en een dynamische website

Ons content team gaat een dagdeel op pad om de bedrijvigheid en medewerkers op de voet te volgen tijdens hun werkzaamheden. We leggen het office team in diverse scenario’s vast op het moderne kantoor, waarna we locatie een bouwproject hebben vastgelegd. De uitgebreide beeldbank en overtuigende tone-of-voice sluit naadloos aan op het moderne webdesign. We ontwikkelen een gloednieuwe website welke Koenraads in een notendop omschrijft: direct, krachtig en bevlogen.

Visit website

Een overtuigende branding

De social mediakanalen van Koenraads worden aangepakt bij lancering, zodat ook deze aansluiten bij de vernieuwde branding. Vanuit een duidelijke strategie worden er wekelijks opvallende berichten geplaatst op hun kanalen. Zo creëren we een sterke online- en offline profilering voor Koenraads waarmee het bedrijf verder aan de weg kan timmeren.

Discover more brands

Like what you see?

Let’s meet!