Duchex

Artistic expression, unique design, and unmatched craftsmanship. De drie pijlers van Duchex. Duchex is een high-end fashion brand voor de young spirited. De filosofie van het merk toont zich in uiteenlopende collecties en motiveert jonge mannen zich te uiten in een expressieve stijl. Creamy Concepts mocht dit merk vanaf scratch volledig opbouwen en branden tot een established merk in de modewereld.

Stepping out of
the shadows

Het merk doet zijn intrede in de modewereld met een heldere visie - create a brand to #DiscoverYourIdentity. Dit werd de leidraad van het concept en doet daarmee eer aan de naam ‘Duchex’ - afgeleid van het woord ‘Duchess’. Een statig merk voor young-spirited people. We formuleerden de brandstory en de pay-off ‘Stepping out of the shadows’ die zowel visueel als in de tone-of-voice herkenbaar wordt. We creëerden een branding waar schaduw, contrast en beweging de hoofdrol speelt. De merkidentiteit start bij het logo. Duchex wil een begrip zijn in de modewereld en zijn trademark achterlaten. Het beeldmerk van Duchex is een herkenbaar icoon in de gehele identiteit.

Door gebruik te maken van dynamische lijnen oogt de abstracte kroon continue in beweging. We kiezen in de typografie voor een statig, strak lettertype geschreven in kapitalen. Samen met een contrasterend zwart-wit kleurenpalet vormt dit de visuele identiteit van Duchex. De packaging is een essentieel onderdeel in de klant beleving van het merk. Ook hier zochten we de contrasten op in kleur en afwerking. We kozen voor een mat papier met een zwart glanzende laklaag. De branding wordt naadloos doorgevoerd in high-end visitekaartjes, bedank kaartjes, vloeipapier, luxe velvet dust-bags, stickers en op maat gemaakte verzenddozen.

Driven by motivation

De content speelt een grote rol in het vertalen van het merk van offline naar online beleving. We verzorgden de gehele productie van A tot Z. Alles start bij de Art Direction - een strakke planning, high-end modellen en het inzetten van een fully equipped studio. Ons content team weet de collecties ‘Pastel Splash’ en ‘Formal Remix’ vast te leggen in dynamische fotografie en videografie voor zowel campagne- als e-commerce gebruik. De ambitie van Duchex om een sterke internationale positie aan te nemen vertaalt zich in Engelstalige copywriting. Een scherpe tone-of-voice en krachtig woordgebruik versterkt de merkboodschap.

Rewarded by success

De webshop is het pronkstuk in de digitale communicatie. De dynamisch ontwikkelde webshop ademt in alle opzichten de visie van Duchex uit. Bewegend beeld in combinatie met een contrastrijk webdesign laten de kleurrijke collecties eruit springen. Alle aandacht gaat naar de kleding zelf. Door de doordachte user experience kan de bezoeker binnen enkele stappen zijn (pre-)order plaatsen.

Aan online zichtbaarheid is niks te ontbreken bij Duchex - we trekken alles uit de kast om te zorgen dat het merk aan niemand voorbij gaat. Een sterke social media strategie, Instagram reels, e-mail marketing, advertenties en een pop-up event: Duchex verankert zijn online presence in de mode branche.

Een established merk

Van een sterke visie naar een sterk merk. Met deze branding creëerde Creamy Concepts een branding waarmee Duchex als krachtig merk in beweging kan blijven.  Een ding is zeker: wij zijn fan van het merk - nu de rest van de wereld nog.

Discover more brands

Like what you see?

Let’s meet!