Als eigenaar van een website wil je dat deze goed presteert en bezoekers omzet in klanten of leads. Het kan echter soms frustrerend zijn als je ziet dat je website niet converteert zoals je had gehoopt. In dit blogbericht gaan we dieper in op de redenen waarom je website niet converteert en geven we tips over hoe je dit probleem kunt oplossen.

Te weinig vertrouwen

Een belangrijke reden waarom bezoekers niet converteren is omdat ze onvoldoende vertrouwen hebben in je website of merk. Dit kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld een onduidelijke merkboodschap, een slechte website lay-out of afwezigheid van reviews. Om het vertrouwen van je bezoekers te vergroten, moet je je merk duidelijk positioneren en je website professioneel en gebruiksvriendelijk maken. Verzamel ook positieve feedback van klanten en laat deze zien op je website.

Onvoldoende gebruiksvriendelijkheid

Een andere belangrijke factor die kan leiden tot lage conversieratio's is een slechte gebruikerservaring op je website. Je bezoekers kunnen gefrustreerd raken als ze niet snel vinden wat ze zoeken of als de website te langzaam laadt. Zorg voor een duidelijke en gestroomlijnde navigatie, minimaliseer het aantal klikken dat nodig is om een conversie te voltooien en zorg voor een snelle website.

Onvoldoende duidelijke Call-to-Actions (CTA's)

Als bezoekers niet weten wat ze moeten doen op je website, is de kans klein dat ze zullen converteren. Zorg er daarom voor dat je duidelijke en prominente CTA's op je website plaatst. Het moet duidelijk zijn wat er gebeurt als iemand op een CTA klikt en welke actie er van hen wordt verwacht. Door het gebruik van actiewoorden vergroot je het gevoel van urgentie.

Slechte targeting

Als je de verkeerde doelgroep bereikt, zullen je conversieratio's laag zijn. Zorg ervoor dat je website en marketinginspanningen zijn gericht op de juiste doelgroep, dat je je doelgroep begrijpt en hun behoeften kent. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een klantonderzoek doen om meer te weten te komen over de interesses, pijnpunten en verlangens van je doelgroep.

Onvoldoende verkeer

Als er te weinig verkeer naar je website komt, is de kans klein dat je veel conversies krijgt. Dit kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals slechte zoekmachineoptimalisatie (SEO), een gebrek aan promotie en marketing, of gewoon een gebrek aan bekendheid van je merk. Zorg ervoor dat je je website optimaliseert voor zoekmachines, sociale media en andere marketingkanalen gebruikt om je merk te promoten en bekendheid te genereren.

Om de conversie op je website te verhogen, is het belangrijk om de juiste doelgroep aan te spreken met de juiste boodschap en deze te leiden naar een duidelijke call-to-action. Gelukkig hoef je dit niet allemaal zelf te doen. Wij begrijpen de complexiteit van het conversieproces en hebben de expertise en ervaring om jouw website te optimaliseren. Door onze aanpak met een volledig branding traject kunnen we al deze punten behandelen en zorgen we voor een branding met een aantrekkelijke website, die vertrouwen opwekt en conversies genereert.

Neem contact met ons op, samen zorgen we ervoor dat je ook online succes behaalt!

Also interesting

Wat is branding

Read more

In 7 stappen tot een succesvolle merkstrategie

Read more

Storytelling in branding

Read more

4 praktische tips voor een consistente branding op social media

Read more

Een strategische samenwerking: Creamy Concepts gaat verder onder de vleugels van Wings Group Holding

Read more

FONK150 Best Agencies van Nederland

Read more

Let’s talk about your brand

Contact us