Ze dachten dat deze periode een makkie zou zijn. Maar onze stagiaires Minou en Hemetulha kwamen er tijdens hun stage achter dat er veel meer komt kijken bij het agency life. Deze week draaien ze alweer hun laatste week bij ons op kantoor. Wij vroegen hun hoe zij hun stage hebben ervaren.  

Zowel Minou als Hemetulha studeren mediavormgeving aan het Vista College. Beide met compleet andere interesses. Waar Hemetulha zijn passie vindt in tekenen, web development, poëzie en vrijwilligerswerk, vindt Minou haar rust door creatief bezig te zijn met onder andere fotografie. Binnen mediavormgeving hebben ze dan ook beide een ander vakgebied voor ogen. Hemetulha kiest voor de creatieve kant waar hij graag bezig is met het creëren van animaties en websites. Minou daarentegen heeft tijdens haar stage ontdekt dat zij zowel de strategische kant als brand design heel interessant vindt.

Waarom hebben jullie ervoor gekozen om bij Creamy Concepts stage te lopen?

Hemetulha: “Ik heb tijdens mijn eerste stage periode ook bij Creamy Concepts ervaring op mogen doen. Dat was een hele leuke ervaring en gaf mij een goed gevoel. Daardoor heb ik ervoor gekozen om mijn opleiding ook bij jullie af te ronden.”

Minou: “Ik heb bij veel bedrijven gesolliciteerd, maar ik kreeg gewoon niet het juiste gevoel. Mijn vorige stages waren niet helemaal de richting wat ik leuk vond, waardoor ik gerichter op zoek ben gegaan. Op aanrader van een kennis ben ik bij Creamy Concepts terecht gekomen. Ik volgde jullie al een tijdje en ik wist dat dit bij mij zou passen. Na mijn gesprek met Romy wist ik dan ook dat ik hier op de juiste plek zou zitten.”

Wat waren jullie verwachtingen en wat hoopten jullie te leren?

Hemetulha: “Ik wilde mij graag specialiseren in web development. Ik wist wel al een aantal zaken maar echt het coderen moest ik nog beter onder de knie krijgen. Ook animaties was echt iets waar ik nog in moest groeien. Ik heb al best veel kunnen oefenen maar nooit voor een bestaande klant. Kortom, tijdens deze stage wilde ik mij meer verdiepen in de techniek en deze in de praktijk uitvoeren.”

Minou: “Doordat mijn vorige stages niet helemaal de kant waren die ik leuk vond, ging ik hier zonder verwachtingen heen. Ik had er wel heel veel zin in, omdat ik vanuit mijn gesprekken met Romy heel veel positieve energie kreeg en ik zag dat hier een dynamisch en jong team zit. Ik wist voor mijn stage nog niet welke kant ik precies op wilde gaan. Ik wilde vroeger namelijk altijd Osteopaat worden, maar merkte vooral in mijn laatste twee jaar dat ik graag creatief bezig ben. Door deze twee factoren was ik voor mijn afstudeerstage dus op zoek naar een stage waarbij ik mijn plek kon vinden en kon ondervinden welke deel van dit vakgebied ik interessant vind. Hierbij vond ik het erg belangrijk dat ik hele diverse dingen kon doen, van strategisch tot content tot brand design."

“Voordat ik begon aan mijn stage, dacht ik echt dat ik al pro was” - Hemetulha

We zijn inmiddels aan het einde van jullie stage gekomen. Wat hebben jullie geleerd en hoe kijken jullie terug op deze periode?

Hemetulha: “Voordat ik begon aan mijn stage dacht ik echt dat ik al pro was. Maar tijdens de afgelopen periode bleek dat helemaal niet zo te zijn. Mijn technieken zijn echt verbeterd, zo heb ik in het coderen grote stappen kunnen zetten. Binnen het bedrijfsleven heb ik geleerd dat structuur, planning en kritisch kijken enorm belangrijk is, iets waar ik echt nog stappen in heb kunnen maken. Maar ook het vragen om hulp en terugkoppelingen geven, vond ik in het begin erg lastig. Zo zie je dat ik ook op communicatie gebied vooruit ben gegaan.”

Minou: “De afgelopen periode heb ik veel over mijzelf geleerd. Ook ik dacht dat ik redelijk snel was in het ontwerpen van visuele uitingen, maar tijdens de stage werd ik echt uitgedaagd. Ik ben tijdens mijn stage erachter gekomen dat ik zowel het strategische gedeelte als brand design erg interessant vind en dat ik zeker binnen dit beroep wil gaan werken. Binnen het bedrijfsleven ben ik erachter gekomen dat ik graag met een jong en relatief klein team werk. Het mooie hieraan is dat iedereen elkaar aanvult, creativiteit deelt maar ook een hechte band creëert.”

Hoe vonden jullie het om zo betrokken te worden in het bureau?

Hemetulha: “Ik had het gevoel dat ik onderdeel was van het team. Doordat ik opdrachten kreeg voor bestaande klanten, kreeg ik het gevoel dat mijn werk bijdroeg aan het eindresultaat van lopende opdrachten.”

Minou: “Ik vond het super tof dat wij als stagiaires continue werden betrokken en ook mee mochten kijken bij de werkwijze van Creamy Concepts. We werden behandeld als collega’s en daardoor voelde ik mij altijd onderdeel van het team.”

“Ondernemerschap is er bij mij met de paplepel ingegoten.” - Minou

Hoe ziet de toekomst er uit voor jullie?

Hemetulha: “Ik wil beginnen met werken om ervaring op te doen. Ik merk namelijk dat ik nog niet zo pro ben als ik dacht. Mijn ambities zijn om uiteindelijk voor mijzelf te beginnen. Mijn droom is om dan een bureau op te zetten in Dubai en daar mij verder te ontwikkelen."

Minou:”Ik ben ervan overtuigd dat je jezelf sneller ontwikkeld binnen het werkveld dan op school. Daarom heb ik besloten om direct aan het werk te gaan. Hier wil ik graag veel werkervaring opdoen en wellicht opleidingen binnen een bedrijf volgen. Uiteindelijk heb ook ik de ambitie om na ongeveer vijf jaar voor mijzelf te beginnen. Waar en wanneer dit gaat zijn, ligt uiteraard aan wat de toekomst te bieden heeft."

Wij hebben dus twee ondernemers in spe onder ons. Waarom willen jullie voor jullie zelf beginnen?

Hemetulha: “Ik ben vooral op zoek naar vrijheid in doen en laten. Door een eigen onderneming zet je toch je eigen baby op de wereld die je verder ontwikkelt. Maar ook op financieel gebied wil ik onafhankelijk zijn."

Minou: “Bij mij zit het echt in mijn bloed en is het met de paplepel ingegoten. Mijn oom en moeder zijn succesvolle ondernemers en ook mijn broer is inmiddels voor zichzelf begonnen. Ik wil altijd het beste uit alles halen en ik denk dat hier dan ook voor mij de uitdaging ligt.”

Be part of our team?

Also interesting

FONK150 Best Agencies van Nederland

Read more

Het verhaal van Tony’s Chocolonely

Read more

5 redenen waarom rebranding een slimme zet is voor jouw organisatie

Read more

Boost jouw merk met impactvolle content: 5 tips die het verschil maken

Read more

5 Redenen om jouw naamsbekendheid te vergroten met social media

Read more

Chat GPT, een ondersteuning of een bedreiging?

Read more

Let’s talk about your brand

Contact us