Een rebranding proces is een ingrijpende verandering voor jouw bedrijf en moet zorgvuldig worden uitgevoerd. Het is een proces waarbij jouw merk zijn visuele identiteit verandert, waaronder het logo, de kleuren, het lettertype en de algemene uitstraling. Maar hoe ziet zo’n proces er nou precies uit? In dit blogbericht bespreken we hoe een rebranding proces verloopt.

Stap 1: De huidige situatie

Het rebranding proces begint met het onderzoeken van de huidige situatie van jouw bedrijf. Hierbij wordt gekeken naar de huidige visuele identiteit, de doelgroep, de concurrentie en de markt. Door deze analyse te maken, stellen wij vast welke veranderingen nodig zijn om het bedrijf te laten groeien en een sterker merk te creëren. Dit doen wij met een strategische workshop waarin we samen op zoek gaan naar de essentie van je merk. De kern van het verhaal, wat is je DNA, wie ben je, waar sta je voor en de why. Met deze elementen hebben we de juiste informatie voor een duidelijke merkboodschap en onderscheidende herpositionering.

Stap 2: Het ontwikkelen van een nieuwe visuele identiteit

Nadat we samen hebben vastgesteld welke veranderingen nodig zijn, beginnen we met het ontwikkelen van een vernieuwde visuele identiteit. Vanuit je verhaal upgraden we jouw logo en huisstijl die de basis vormt voor al je visuele communicatiemiddelen. Al deze elementen worden vastgelegd in een unieke brandguide die de leidraad is voor alle visuele communicatiemiddelen.

Stap 3: Het implementeren van de nieuwe visuele identiteit

Past de nieuwe huisstijl bij de identiteit van het merk, de doelgroep en de markt? Dan is het tijd om te implementeren. Een rebranding gaat tenslotte altijd gepaard met een verandering in de communicatiemiddelen en marketing. Van visitekaartjes, brochures, packaging, menukaarten tot signing, we’ve done it all. We creëren verschillende soorten content die je website, brochures en social-mediakanalen versterken. Met krachtige beelden en de juiste tone-of-voice creëren we een merkbeleving die past bij jouw rebranding.

Stap 4: Het merk activeren en monitoren

Na de implementatie van de nieuwe visuele identiteit mag het merk gezien en gehoord worden. Met de juiste marketingstrategie zorgen we ervoor dat jouw merk maximale impact maakt. We stellen een gedetailleerd lancerings- en marketingplan op om het merk maximale online en offline zichtbaarheid te geven voor de doelgroep. Het is van belang om de resultaten te monitoren, zoals het bijhouden van de veranderingen in merkherkenning, naamsbekendheid en klantloyaliteit. Door de resultaten te monitoren, kan worden vastgesteld of de rebranding succesvol was en of er nog verdere aanpassingen nodig zijn.

Een rebranding proces kan een spannende en uitdagende tijd zijn voor jouw bedrijf. Door onze zorgvuldige planning en uitvoering, lijdt het proces tot een sterker merk en betere zakelijke resultaten. Ben jij klaar voor een rebranding van jouw bedrijf?

Neem vrijblijvend contact op

Also interesting

Alles wat je moet weten over de Google Consent Mode v2 Update

Read more

Wat is branding

Read more

In 7 stappen tot een succesvolle merkstrategie

Read more

Storytelling in branding

Read more

4 praktische tips voor een consistente branding op social media

Read more

Een strategische samenwerking: Creamy Concepts gaat verder onder de vleugels van Wings Group Holding

Read more

Let’s talk about your brand

Contact us