Je hebt het bijna niet kunnen missen, de opkomst van kunstmatige intelligentie. Een veel besproken discussie; het biedt veel mogelijkheden maar roept ook veel vragen op. Ook tijdens de lezing van SKINN kwam het onderwerp aan bod. Is Chat GPT een waardevolle ondersteuning in ons vakgebied of vormt het een bedreiging? Wij delen onze inzichten.

Een van de voordelen van Chat GPT is de mogelijkheid om snel en efficiënt informatie te verstrekken. Het kan fungeren als een virtuele assistent die vragen beantwoordt, problemen oplost en nuttige suggesties geeft. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van Chat GPT in klantenservicechatbots, waar het mensen helpt bij het vinden van oplossingen en het bieden van gepersonaliseerde ondersteuning. Maar ook in het schrijven en creëren van content. Op deze manier kan Chat GPT bedrijven helpen om efficiënter te werken en klanttevredenheid te vergroten.

Bovendien kan Chat GPT een waardevol hulpmiddel zijn bij het vergaren van kennis en onderzoeken. Het kan dienen als een digitale gids die informatie en inzichten biedt over verschillende onderwerpen. Dit opent de deur naar nieuwe leermogelijkheden en het delen van kennis op een toegankelijke manier.

Aan de andere kant zijn er ook zorgen over de mogelijke negatieve gevolgen van Chat GPT. Een van de belangrijkste zorgen is de impact op menselijke banen. Met de opkomst van geavanceerde AI-technologieën zijn er angsten ontstaan dat menselijke banen bij vooral zzp’ers zoals copywriters, designers maar ook klantenservice zal worden vervangen door geautomatiseerde systemen.

Tijdens het bezoek van onze brand manager, Sarah, aan SKINN Talk was Chat GPT en de angst voor het overnemen van banen ook een hot-topic. Wij vroegen haar of AI daadwerkelijk banen zal overnemen in branding? Zij kwam tijdens de lezing tot een duidelijke conclusie: nee. “Branding draait om emotie en authenticiteit, en dat is nu juist wat AI mist. Hoewel AI kan leren, zal het nooit in staat zijn om onze zintuigen te prikkelen. Natuurlijk heeft het toegevoegde waarde bij het analyseren en verzamelen van informatie, het opstellen van teksten en het versnellen van bepaalde taken, zoals de nieuwe functies in Photoshop. Toch zal er altijd een menselijk inzicht en gevoel moeten worden toegevoegd. En dat is nu precies de kracht van branding - het gaat dieper dan alleen een logo en een foto. Het is alles wat samenkomt en daar richten wij ons op.” Aldus Sarah.

De opkomst van kunstmatige intelligentie, waaronder Chat GPT, heeft zeker waarde en potentieel als een ondersteunend hulpmiddel in ons vakgebied. Terwijl we de voordelen erkennen, moeten we ook de zorgen over de mogelijke bedreigingen van Chat GPT onder ogen zien, met name met betrekking tot banenverlies. Wij geloven dat dat branding, een domein dat draait om emotie en authenticiteit, grotendeels onaangetast zal blijven door AI. Hoewel AI kan helpen bij analyses en taken, zal het nooit in staat zijn om het menselijke inzicht en gevoel volledig te vervangen. Dit is de essentie van branding, en dit is waar onze expertise en ervaring als professionals in het vakgebied van onschatbare waarde zijn.

Wil jij investeren in een effectieve branding die de kracht van emotie en authenticiteit omarmt? Neem contact met ons op!

Also interesting

FONK150 Best Agencies van Nederland

Read more

Het verhaal van Tony’s Chocolonely

Read more

5 redenen waarom rebranding een slimme zet is voor jouw organisatie

Read more

Boost jouw merk met impactvolle content: 5 tips die het verschil maken

Read more

5 Redenen om jouw naamsbekendheid te vergroten met social media

Read more

Waarom converteert mijn website niet?

Read more

Let’s talk about your brand

Contact us