Jouw merk versterken met impactvolle content? Wij zeggen; doen! De kracht van beelden om emoties op te roepen en boodschappen kracht bij te zetten, is enorm belangrijk geworden. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw visuele content écht impact maakt? Het begint allemaal bij het maken van de juiste keuzes in content creatie.

Gebruik geen stockfoto's - kies voor authenticiteit

Het is verleidelijk om stockfoto's te gebruiken vanwege het gemak en de beschikbaarheid, maar ze kunnen afbreuk doen aan de authenticiteit van je merk. Vaak zijn stockfoto's te generiek en missen ze een persoonlijke touch. Investeer liever in eigen fotografie die aansluit bij de identiteit van je merk en de boodschap die je wilt overbrengen. Dit creëert een oprechte connectie met je doelgroep en zorgt voor een unieke uitstraling.

Houd je beeldbank up-to-date - seizoensgebonden content

Seizoensgebonden content is essentieel om relevant te blijven en je merk up-to-date te houden. Zorg ervoor dat je beeldbank elk seizoen wordt bijgewerkt, zodat je afbeeldingen altijd passen bij de tijd van het jaar. Op die manier voorkom je dat je in de zomer foto's van dikke truien toont en in de winter zomerse blousejes.

Mensen op de foto - verbinding en vertrouwen

Mensen voelen zich van nature aangetrokken tot andere mensen. Het gebruik van mensen in je content zorgt voor een gevoel van verbinding en vertrouwen bij je doelgroep. Het algoritme van sociale media, zoals "Face"book, is zelfs ingesteld op het prioriteren van berichten met afbeeldingen van mensen. Geef je merk een menselijk gezicht en versterk de band met je doelgroep.

Geef een realistisch beeld - wat kunnen bezoekers verwachten?

Als je vaak klanten of gasten over de vloer krijgt, is het belangrijk om een realistisch beeld te geven van je bedrijf en faciliteiten. Gebruik geen overdreven gestileerde foto's die niet overeenkomen met de werkelijkheid. Door eerlijke en authentieke beelden te tonen, weten mensen wat ze kunnen verwachten wanneer ze bij jou langskomen. Toon beelden van je werkomgeving, klantinteracties en je producten of diensten in actie. Dit schept vertrouwen en voorkomt teleurstellingen.

Laat je branding terugkomen - consistentie en herkenning

Het is belangrijk om je merkidentiteit duidelijk te communiceren via je content. Laat je logo, kleuren en typografie consistent terugkomen in je afbeeldingen door bijvoorbeeld formats te maken. Dit zorgt voor herkenning en versterkt de band tussen je merk en je doelgroep. Consistentie in je visuele content draagt bij aan een professionele uitstraling en versterkt je merkimago.

Visuele content is een krachtig middel om jouw merkverhaal te communiceren en jouw naamsbekendheid te vergroten. Met deze 5 tips zal je visuele content een krachtig instrument worden om je merk te versterken en je doelgroep te bereiken. Ben jij klaar om jouw merk in the picture te zetten?

Zet jouw merk in the picture. Neem contact op!

Also interesting

FONK150 Best Agencies van Nederland

Read more

Het verhaal van Tony’s Chocolonely

Read more

5 redenen waarom rebranding een slimme zet is voor jouw organisatie

Read more

5 Redenen om jouw naamsbekendheid te vergroten met social media

Read more

Chat GPT, een ondersteuning of een bedreiging?

Read more

Waarom converteert mijn website niet?

Read more

Let’s talk about your brand

Contact us