Lorenxi Equestrian

Founder en ruiter Shirley Wirtz heeft al van kleins af aan een droom: een verschil maken in de paardenwereld. Met een duidelijke ambitie en een op te richten duurzaam ruiters merk stapt ze binnen bij Creamy Concepts. Het vraagstuk? Een professionele branding creëren waarmee zij haar stempel kan achterlaten in de paardenwereld. De ambitieuze ondernemer wil impact maken, en begrijpt dat je maar één kans krijgt om een merk vol overtuiging te introduceren op de markt. Aan ons de uitdaging om de branding van begin af aan op te bouwen naar een high-end brand die in het hoofd en hart blijft zitten van haar doelgroep.

Born to
be worn

We positioneren Lorenxi Equestrian als een eerlijk, klassiek merk dat inspeelt op emotie en grootse dromen. Na een strategische workshop definiëren wij de kern van het merk: duurzaam, stijlvol, authentiek en hoogwaardig. Het dient als fundament voor het te ontwikkelen concept. We distilleren de pay-off ‘Born to be worn’ met begeleidende slogan ‘Geboren uit het hart van de ruiter, voor ruiters’ en gaan aan de slag met een stijlvolle visuele identiteit.

Een Victoriaans tijdperk

Onze inspiratie komt voort uit het Victoriaanse tijdperk: klassieke, Britse invloeden gecombineerd met een romantisch randje. We kiezen voor een typografisch logo opgebouwd uit karakteristieke schreef lettertypes gepaard met een extended schreefloos lettertype voor balans. Het beeldmerk is afgeleid van de gesp van de riem en laat de letters ‘L’ en ‘E’ als puzzelstukken in elkaar vallen. De crèmekleur symboliseert een zachtaardig, romantisch gevoel. De bruintinten zijn afgeleid van de vachtkleur van Shirley’s oude paard waar het merk naar is vernoemd. De mintgroene kleur is geïnspireerd op het Britse landschap.

Sustainable packaging

Duurzaamheid is key in deze branding. We kiezen voor een gerecyclede papiersoort voor de bedankkaartjes. De dust bags waarin de riem wordt verstuurd is gemaakt van gerecycled katoen en kan gebruikt worden om de riem zorgvuldig in op te bergen. Bij elke verpakking wordt een poëtisch gedicht bijgevoegd. Het gedicht dient als eerbetoon aan Shirley’s overleden paard en is gedrukt op duurzaam kalkpapier. De packaging sluit zo naadloos aan op de ethische branding.

A dream to
be captured

Het klassieke karakter van de branding is terug te zien in de online beleving van het merk. De content laat het merk tot leven komen met campagne en ecommerce fotografie. Alles wordt van A tot Z geregeld: visagie, hair styling, modellen en viervoetige figuranten. Met een volledig team gaan we op pad op in de natuur om de collectie vast te leggen. De webshop beelden worden daarna gefotografeerd in onze fully equipped studio. De tone-of-voice is geschreven naar het hart van de ruiter: empathisch en overtuigend.

A conscious branding

We creëren een webshop waar de producten prominent worden gepresenteerd in een elegant webdesign. Een korte en doordachte user experience zorgt voor een efficiënte online winkel beleving. We begeleiden de klant in het opzetten van een sterke digital presence met een uitgewerkte social media strategy. Aan Shirley nu de taak om de harten van ruiters in Nederland te veroveren met haar ethische merk en grootse ambities.

Visit website

“Wanneer je een merk start heb je maar een kans om je merk op de markt te introduceren. Direct wist ik: dit moet meteen goed. Branding is hier een belangrijk onderdeel van, en daarbij heeft Creamy Concepts mij volledig ontzorgd. Tot in details is over alles nagedacht, van kleurgebruik tot teksten en fotografie. Ik ben zelf een enorme twijfelkont, en ik was telkens als een idioot rond aan het rennen. Ik vond het eng om de controle los te laten, maar ben blij dat ik dit heb gedaan. Creamy Concepts heeft voor mij een merk opgezet met diepgang.”

– Shirley Wirtz

Discover more brands

Like what you see?

Let’s meet!