Baglin

Tijdloze elegantie, het uitgangspunt van de branding voor Baglin. Baglin is een tassen merk geïnspireerd op the ages of time. De tassen typeren zich door hoogwaardig leer en tijdloze vormen. Creamy Concepts ging aan de slag met een sophisticated branding waarmee Baglin een herintroductie in de modewereld kan maken.

A bag for
the ages

De tassen van Baglin kenmerken zich door hun elegante stijl, hoogwaardige kwaliteit en tijdloze vormen. Aan ons team de opdracht om de stijl en beleving door te trekken tot een uniforme, klassieke branding. Het concept vloeit voort uit de visie van founder Linda Duineveld: “Een tas is een investering in je garderobe, iets wat jaren meegaat.” We creëerden een tijdloos concept dat niet inspeelt op constante trendstromingen.

High end packaging

De merkidentiteit van Baglin stond in grote lijnen, maar miste consistentie. We brengen balans toe in het logo door een strakke uitlijning, typografie en kleurgebruik. Voor de verdere doorvoering laten we ons inspireren door de verschillende leersoorten en structuren van de tassen. We kozen voor een cognac papier met een structuur welke de look and feel van leer evenaart. De branding wordt naadloos doorgevoerd in high-end visitekaartjes, bedank kaartjes, katoenen dust-bags en op maat gemaakte verzenddozen verzegeld met een sluitsticker.

Inspired by
the ages of time

Het elegante karakter van de branding is terug te zien in de online beleving van het merk. De content laat het merk tot leven komen met fotografie en videografie. We verzorgden de gehele productie tot in details. We leggen de volledige collectie op beeld vast in de karakteristieke straten van Maastricht. De webshop beelden worden daarna vastgelegd in een fully equipped studio. Voor de copywriting kiezen we voor een charismatische en expressieve tone-of-voice welke is afgestemd op de kenmerken van de doelgroep.

Het digitale fundament

De moderne webshop is het fundament voor de digitale communicatie. Het klassieke webdesign met de professionele beelden laten de hoogwaardige collecties tot leven komen. De doordachte user experience zorgt voor een efficiënte online winkel beleving. We besloten samen met de klant om nog meer in te zetten op online zichtbaarheid. Zo ontwikkelden we naast een webshop een strategisch plan dat Baglin digitaal versterk.

Visit website

Premium branding

Een doordachte branding dat aan stijl niks ontbreekt. Creamy Concepts weet een tijdloze branding neer te zetten waarmee Baglin een premium positie in de modebranche kan veroveren. Voor elke gelegenheid en outfit is er een Baglin tas - wordt hij binnenkort onderdeel van jouw garderobe?

Discover more brands

Like what you see?

Let’s meet!